Фондация "Децата на бъдещето"

Забавна лечебна гимнастика за деца – Ден на отворените врати: 27.02.2013 г. от 17:00 часа

Публикувано на фев 19, 2013 в Новини

Център „Децата на бъдещето” организира занимания по забавна лечебна гимнастика, подходяща за деца от 5 до 12 годишна възраст.

На 27.02.2013г., от 17:00 часа, обявяваме ден на отворените врати, свързан със заниманията по лечебна гимнастика в центъра, намиращ се на ул. „Патриарх Евтимий” №42, вх.А, ет.1, ап.1, гр. Варна. Заповядайте!

Ако се нуждаете от повече информация, моля, свържете се с д-р Христов: 0889 547 663.

Защо организираме заниманията по забавната лечебна гимнастика за деца?

Новите поколения деца имат нужда от пряк контакт с природата, от пространство и възможност за двигателна активност, ако бъдат ограничени в тази си естествена потребност, те блокират и боледуват. Много от тях са с алергични и асматични страдания, вследствие на стрес и дистрес. При свръхчувствителност и неразбиране се проявяват различни психични и емоционални състояния. Особено обезпокоителна е статистиката от 2010 г.  за град Варна, че  90% от децата са с проблеми свързани с гръбначния стълб и съответните заболявания (кифоза, сколиоза, различни неврологични проблеми на скелетната мускулатура и др.), наднормено тегло и блокажи от различно естество.

Стандартните физически упражнения, йога за деца, бойни изкуства, плуване или друг вид спорт, могат да повлияят гръбначните или други проблеми в някаква степен, но е необходима и по-специализирана рехабилитационна работа. Тя се базира на възрастовата кинезиология (науката за движението) за деца. Включва за различната проблематика  по забавен и атрактивен начин поднесени двигателни модели съчетани с масаж и автомасаж, релаксиращи техники и др.

Сътрудници на нашия център  имат професионален опит и готовност да изработят индивидуални програми за децата и да ги включат в специализирана детска група за лечебна гимнастика.

През зимните месеци дейността  ще е организирана на закрито при нас два пъти седмично.