Фондация "Децата на бъдещето"

Да се раздвижим на зелено

Публикувано на апр 29, 2015 в Новини

Лого на инициативата "Да се раздвижим на зелено"

„Да се раздвижим на зелено“ е инициатива родена от няколко млади ентусиасти, за които отношението към тялото е отражение на отношението към себе си като цяло.

Това е новият проект на фондация „Децата на бъдещето“ и е част от подготовката на гр. Варна за Европейска Младежка Столица през 2017 година.

Предизвикателството, което отправяме с „Да се раздвижим на зелено“ е:
Станете от столовете си, изключете за малко компютъра, вдигнете поглед от дисплея на телефона и елатe да се раздвижим малко на открито в морската градина и парковете във Варна през летните месеци.

Кого предизвикваме?
Младите хора, които прекарват деня си в седнало положение, учейки, работейки или дори срещайки се с приятели.

Как ще се раздвижим?
По време на всяко едно събиране в рамките на инициативата ще ви въвеждаме в света на DIINO BICSO (Дино Биксо). Това е един малко познат и не толкова популярен в България вид самотренировъчна гимнастика, която се състои само от 48 отделни, лесни и приятни упражнения, чиято цел е да помогнат за премахването на телесния дискомфорт, да се предпазим или да повлияем на вече придобитите гръбначни изкривявания, получени от статични пози, в които всеки от нас прекарва деня си.

Каква е ползата за вас, ако се включите в инициативата?
Да изкарате приятно един час на чист въздух, докато правите нещо за себе си.
Да ви покажем упражненията на самотренировъчната гимнастика DIINO BICSO, за да можете да си ги отнесете със себе си у дома и да им отделяте по няколко минути на ден, ако са ви допаднали.
Да ви напомним, че добрият тонус не изисква твърде много усилия и време.
Да ви помогнем да се почувствате добре в собственото си тяло.
Как да се включите?

От 02.05.2015 до 20.05.2015 г. в базата на Фондация „Децата на Бъдещето“ ще се състои обучение на младежите заявили участие за водещи в масовите изяви. Всеки, който желая може да се включи до обявената дата. Попълнете формуляра, който можете да изтеглите от тук и го изпратете на нашия координатор на инициативата  Яница Янкова e-mail: ianica_ia@abv.bg, а ако се нуждаете от повече информация, можете да се свържете с нея на тел. 0899 782 781 или 0878 782 781.

Инициативата вече си има и своята Facebook група, която може да намерите на следния адрес: https://www.facebook.com/groups/930657130289012/

Очаквайте скоро новини около предстоящите раздвижвания на зелено.