Фондация "Децата на бъдещето"

Безплодие и бременност

Всеизвестно е, че не сме вечни. За продължение на рода, за радост и красота в живота ни, а и да има кой да се грижи на стари години за нас, трябват деца.

Около 350 хиляди интимни двойки у нас изпитват затруднение с плодовитостта си. Статистиката показва, че причините за това се откриват в жените и мъжете, горе-долу по равно.

В разговори с така наречените безплодни двойки, особено у жените се откроява желанието за зачеване преди всичко и на всяка цена. Предполага се, че след раждането всичко ще е наред. То е така, но и не съвсем, защото се игнорират някои изключително важни условия, които включват:

Подготовка на мъжкия и женския организъм за създаване на най-ценния човешки продукт-детето. Каквото е качеството на биологичния материал, такова ще е качеството на готовия продукт. Става дума за виталност, клетъчна чистота и липса на чуждовидови вещества в организма на бъдещите родители. Например основите на болестта на Даун се поставят още в първите часове на зачатието.

Друго условие е храненето, комфорта и възпитанието на емоциите по време на бременността. „Един млад и радостен баща отишъл при известен мъдрец с въпроса:
- Вчера ми се роди син! Кога трябва да започна неговото възпитание?
Отговорът на мъдреца бил: Синко, закъснял си девет месеца!

В продължение на години, екипа на Фондация „Децата на бъдещето” натрупа значителен опит, чрез биологични средства да се постигат добри резултати в областта на мъжкото и женското безплодие, охраната на бременността, грижата за децата, включваща възпитание и учение. Ще се радваме, ако нашия опит и препоръките, които ще споделим с Вас да бъдат полезни за тези, които се нуждаят от тях.

И така, да поговорим за бременността.

В последните години този естествен за жените в детеродна възраст процес започва, протича и завършва толкова сложно, че спокойно можем да го отнесем към заболяванията. Причината за самопроизволното прекратяване на бременността, принудителната хоспитализация с цел съхраняване на плода, раждането на деца с вродени патологии или просто със слаби защитни сили е безграмотността на бъдещите майки. Не се обиждайте, уважаеми дами! Колко от Вас са наясно с особеностите на специфичното хранене на бременните? Колко от вас оценяват нивота на замърсеност на организма си преди зачеването?  Колко от вас оценяват тези фактори и изисквания към бъдещите бащи? Изследванията за СПИН, токсоплазмоза и други стандартни не са достатъчни.

Ето някои препоръки за храненето. За нормалното хранене на плода, а и за поддържане на собственото си здраве, бременната трябва да консумира достатъчно количество белтъчини и калорийни храни. Захарта и въглехидратите да се ограничат до минимум. Мазнините не трябва да превишават 30%, като 2/3 трябва да бъдат от растителен произход, и в никакъв случай хидрогенирани. Енергетиката трябва да се поддържа от свежи плодове и зеленчуци, понеже захарта и въглхидратите натоварват задстомашната жлеза. При тези, които не спазват това правило в повечето случай се констатира т.нар. „диабет на бременните”.
Аминокиселините- „тухличките”, от които е изграден женския и ще се гради детския организъм са крайно необходими.  Девет от тях не се изработват в човешкия организъм и трябва да се доставят с храната, за да няма протеинов дефицит. Нали от някои от аминокиселините се изгражда генетичната верига на ДНК. Има ли дефицит в гено кода- има заболяване. Нашия съвет е: приемайте пълноценни белтъчини, включващи целия спектър от незаменими /есенциални/ аминокиселини.

Потребността от витамини при бременните е много по-голяма, особено такива като B, C и E. Фолиевата киселина и витамин В12 могат да се увеличат двойно, тъй като снижават честотата на вродените пороци. Внимание- предозирането на витамин А натоварва функцията на черния дроб. Витамин С в големи дози създава по-голямата му потребност у детето след раждането. Потребността от калций, фосфор и магнезий нараства двойно. Сигурно сте виждали родилки с разрушени зъби и със занижен индекс за еластичност на кожата, която не е успяла да се възстанови /стегне/. Най-полезен ингредиент за бременните е калия, от смес на пчелен мед и ябълков оцет- по лъжичка. Приемът на желязо да не превишава нормата, защото то може да „избута” някои ценни метали.
Изключително благоприятно въздействие върху организма на бременната, а от там и на детето оказват полиненаситените есенциални мастни киселини. „Черешката на тортата” е ГЛК /гама линоленова киселина/, за която дълго може да Ви разказва Вашия лекар и то само хубави неща.
Задължително условие за безоблачна бременност и безпроблемно детство е чистотата на майчиния и бащиния организъм по време на зачеването. Обратно, замърсеността води до патологии, създава много грижи на лекарите и стои в основата на т.нар. „токсикози на бременността”. Заради нея бременните лежат по болници, получават симптоматично лечение и раждат все повече и повече зле подготвени за живота деца. Лекарите ги спасяват и в резултат на това имаме болно общество. За съжаление, токсикозата се възприема сега като почти неизбежност, практически нормално състояние на бременните. Това е глупост, с която е крайно време да се разделим. При токсикоза бременните изпитват нужда от „нещо киселичко” и те удовлетворяват това желание, но някой обяснил ли им е, че за това има причина и тя е замърсяване на ниво клетка? Нещо повече, някой предлагал ли им е мерки или съвети за изчистване? Рефренът „Ти сега роди, а после всичко ще се оправи” е диво нелогичен и вреден, особено за детето. Казано по народному то ще суче мляко, произведено от мръсната кръв на майката.

Искате да имате деца, и то здрави, умни и репродуктивни. Ето, четете, ползвайте съветите ни, а ако не можете да се справите, вратата на Фондацията е отворена за консултации, обучения, някои практики за укрепване на здравето.
Гаранциите ни са, че няма да се увреди психическото, емоционалното и физическото Ви здраве и няма да се урони човешкото Ви достойнство.

Работен екип:
Д-р Христо Христов /акушер-гинеколог/
Христо Христов /биолог-билкар/

За контакти:

Д-р Христо Христов

088 9 547 663