Фондация "Децата на бъдещето"

Ателие „Малките откриватели” /3-6години/

Ателие „ Малките откриватели” /от 3 до 6 години/

1. „Морски смешковци”  е един много специален тренинг за емоционално и социално развитие на малчуганите. Те вече са по-самостоятелни и навлизат в периода на притежанието, изискват, изпадат в емоционални кризи и спорят за играчки, започват да манипулират и да не признават граници. Как да се справим с всички тези предизвикателства, ще ни научат морски приказни герои чрез забавни игри и картинки.

2. „Лудории за умници” – психомоторика /от 2 до 6 години/
Психомоториката е метод, при който в организирана и подготвена специална среда с уреди и меки модулни елементи се дава възможност на детето по собствен избор да преминава през тях, да ги мести и пренарежда и да се движи свободно, създавайки си свой маршрут за преминаване, справяне с препятствия и трудности. На практика всичко в залата за психомоторика е разрешено. Големият плюс е възможността децата да се налудуват, което при други условия не им се позволява, за да могат емоциите да се излеят и да се намали напрежението. Децата се поощряват и насочват в играта, оставяйки ги с чувството, че им е разрешено да се наиграят на воля.

3. „Артистите представят”      
Музикално ритмичната анимация привлича  децата със специалните съчетания на ритъм, движение и музика, които развиват музикалната интелигентност, ритмичния усет и тялото като музикален инструмент. Себеизразяването и себепознанието, положителната емоция на ритъма и музиката прогонват стреса, тревожността и напрежението. Организирането на хаоса в хармония и съзвучие с другите и природата около нас  допринасят за допълнителна емоционална отзивчивост, толерантност и съпричастност на детето в групата.

Изтеглете актуален график за провеждане на ателиетата.